Süleyman Soylu: "İHA'larla saha operasyonlarının sayısını kat kat yükselten bir anlayış ortaya koyduk"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararlılıkla devam edem terör operasyonlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Soylu "İHA'larla saha operasyonlarının sayısını kat kat yükselten bir anlayış ortaya koyduk" dedi.

Süleyman Soylu: "İHA'larla saha operasyonlarının sayısını kat kat yükselten bir anlayış ortaya koyduk"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kararlılıkla devam edem terör operasyonlarına ilişkin değerlendirme yaptı. Soylu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

- İnsansız Hava Araçları terörle mücadele de önemli bir üstünlük sağlıyor. Bir katma değer sağlıyor. Fakat en büyük endişelerden birisi sahada mücadele eden güvenlik unsurlarının tembelleşmesine bir katkı sağlayabilecek endişesi olmuştur. Sahada mücadele eden güvenlik unsurlarının bir takım kabiliyetlerinin, kapasitelerinin gelişmesini engelleyen zayıflamasına yol açan bir süreç ortaya koyabilir diye bu işin başında değerlendirme yaptık. Biz bunun üzerine sahada operasyon yapan birilerimiz ve İnsansız Hava Araçları arasında bir irtibat kurduk.

- Sahada operasyon yapan birimlerimizin yaptığı saha operasyonların sayısını arttırdık. Böylece kabiliyetler zayıflamadı. İnsansız Hava Araçları ile birlikte çok ciddi bir kabiliyet oluşturduk.

iha süleyman soylu