Arjantin'de Omikron varyantı görüldü: 5 kişi karantinada

Güney Amerika ülkesi Arjantin’de ilk kez Omicron varyantı görüldü. Güney Afrika'dan 30 Kasım'da Arjantin'e dönen bir kişide Omicron varyantı tespit edildi. Karantinada bulunan hasta şu ana kadar 4 kişi ile yakın temasta bulundu. Testlerinin negatif çıkmasına rağmen onların da karantina da olduğu açıklandı.

Arjantin'de Omikron varyantı görüldü: 5 kişi karantinada

Tüm Dünyada Omicron varyantı endişesi yaşanıyor. Ülkeleri bir kez daha alarma geçiren Omicron, yayılımını sürdürüyor. Kötü haber Güney Amerika ülkesi Arjantin’den geldi. Ülkede ilk kez Omicron varyantı görüldü.

Sağlık Bakanlığından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Güney Afrika'dan 30 Kasım'da Arjantin'in orta kesimlerindeki San Luis eyaletine dönen bir kişide, Omicron varyantına rastlandığı belirtildi.

38 yaşındaki hastanın daha önce Kovid-19 aşılarını tamamladığı ve Mart 2021'de hastalığı atlattığı bildirildi.

Hasta, ülkeye negatif PCR testi ile girdi ve havalimanında yapılan antijen testi negatif çıktı. Kovid-19 belirtisi de göstermedi. Ancak Güney Afrika'da katıldığı etkinlikte yakın temasta bulunduğu kişilerin pozitif çıkması nedeniyle test yaptırdığı duyuruldu.

Karantinada bulunan hastanın şu ana kadar 4 kişiyle yakın temasta bulunduğu belirtildi. İlk yapılan PCR testlerinin negatif çıkmasına rağmen onların da karantinada kaldığı ve yeniden test yaptıracakları açıklandı.

Kovid-19'un Omicron varyantı daha önce bölge ülkelerinden Brezilya ve Şili'de görülmüştü.

Yaklaşık 45 milyon nüfuslu Arjantin'de Kovid-19, 116 binden fazla kişinin hayatına mal oldu. Bugüne kadar 5,3 milyon kişide görüldü.

Arjantin karantina omikron varyantı omikron