ASELSAN'dan Millet İttifakı'nın iddialarına yalanlama

Savunma sanayii hakkında iddialar ortaya atan Millet İttifakı’na ASELSAN’dan yanıt geldi. Yazılı açıklamada, ASELSAN'ın Birleşik Arap Emirliklerine satılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığı açıklandı. İddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlarla ilgili hukuki haklarının saklı olduğu belirtildi.

ASELSAN'dan Millet İttifakı'nın iddialarına yalanlama

Millet İttifakı savunma sanayiyi hedef aldı. ASELSAN’dan yanıt gecikmedi.

CHP ve İyi Parti, Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin ASELSAN dahil olmak üzere Türk savunma sanayi şirketleriyle görüşmeler yaptığını ve ASELSAN'ın satılacağını iddia etti.

İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray, ''Sessiz kalanlar bu günaha ortak olurlar. Alanlar da rahatsız olurlar. Alyanslarımızı alın bunu yapmayın!'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''SELSAN'ı, ROKETSAN'ı ya da HAVELSAN'ı satmayı aklınızın ucundan geçirmeyin. Yıllara dayanan birikimimizi ekonomide "yeni bir şeyler" deniyorsunuz ve ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz diye satamazsınız'' ifadelerini kullandı.

”HİÇBİR GERÇEKLİK PAYI YOK”

ASELSAN iddialar için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada kaynağı belli olmayan iddiaların doğru olmadığı belirtildi:

- Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır.

chp ASELSAN İyi Parti Özgür Özel Savunma Sanayisi aytun çıray aselsan açıklamaları aselsan son açıklamaları