51'inci Yıl Büyük Sergisi Ankara'da sanatseverlerle buluştu: Sergide 169 sanatçının eseri bulunuyor

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin 51'inci Yıl Büyük Sergisi Ankara'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 169 sanatçının eserinin bulunduğu Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergi 13 Aralık’ta sona erecek. Sergi hakkında konuşan Dernek Başkanı Güzin Arısoy, sanatın birleştirici ve bütünleştirici olduğunu vurguladı.

51'inci Yıl Büyük Sergisi Ankara'da sanatseverlerle buluştu: Sergide 169 sanatçının eseri bulunuyor

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin 51’inci Yıl Büyük Sergisi sanatseverlerle buluştu.

Derneğin kuruluşundan itibaren her yıl düzenlenen sergi büyük ilgi görüyor.

AnkaraDoğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki sergide 169 sanatçının eseri bulunuyor.

Sergiyi düzenleyen Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneğinin Başkanı Güzin Arısoy, Ulusal Kanal'a konuştu. Sergileri daha fazla öğrencinin ziyaret etmesi için çağrı yaptı.

- Bu sene 51’inci yılını kutluyoruz. Bu kutlamamıza öncülük eden kurucu üyelerimizin yolundan takip ediyoruz. Pandemi sürecinde insanların ne kadar sanata özlem duyduğunu açılışımızda gördüm. Sanatın ne kadar iyileştirici ve birleştirici olduğunu gördüm. Eserleri insanlar çok dikkatli inceledi. Farklı farklı tarzlarda eserlerimiz bulunmakta. Özellikle okullardan öğretmenler öğrencilerini getiriyordu. Bu yıl sanırım bir iki okulun öğrencileri geldi.

Yağlı boyadan heykele kadar çok sayıda eserin bulunduğu sergi 13 Aralık’ta sona erecek.

Sergi kapsamında çok sayıda etkinlikte yapılacak.

Güzin Arısoy yaptığı açıklamada, ''Geçen hafta cumartesi günü 4 Aralık’ta gençlerle bir söyleşimiz vardı. Bu tamamen gençlere konuyu verdik. Kendileri hazırladılar, kendileri sunum yaptılar. Bu cumartesi de bir performans olacak Azimet Kahraman arkadaşımızın heykeltıraş o bir canlı performans yapacak. Pazar günü de yine bir desen çalışmamız olacak. Halka açık öğrencilere açık burada bir desen çalışması yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

ankara