Erdoğan'dan ekonomide Çin modeli vurgusu: ''Çin böyle büyümüş biz onlardan daha avantajlıyız''

Daha önce ekonomik Kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası için Çin'i örnek verdi. MYK toplantısında kurmaylarına seslenen Erdoğan, Çin'i büyüme modelini örnek gösterdi. Erdoğan, "Çin böyle büyümüş, biz onlardan daha avantajlıyız" ifadelerini kullandı. Vatan Partisi Çin Temsilcisi Adnan Akfırat da Cumhurbaşkanının Çin modeli örneğinin doğru bir tespit olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan ekonomide Çin modeli vurgusu: ''Çin böyle büyümüş biz onlardan daha avantajlıyız''

Daha önce ekonomik Kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası için Çin'i örnek verdi.

- Ülkemizin IMF ile ilk anlaşmayı yaptığı 1947 yılından itibaren ekonomi politikalarımız ve çoğunlukla da onunla bağlantılı olarak siyasi politikalarımız bu küresel sistemin altında yürümüştür.

Kurtuluş savaşını başlattığı ekonomideki yeni yol haritasını anlattı, büyüme hedefi için Çin'in ekonomi mucizesini örnek gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekonomideki yeni yol haritası ile ilgili MYK toplantısında kurmaylarına seslendi. Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, Çin'i büyümeyi sağladığı modeli anlattı. Erdoğan, "Çin böyle büyümüş, biz onlardan daha avantajlıyız" ifadelerini kullandı.

YENİ EKONOMİ HARİTASI "ÇİN MODELİ"

Türkiye’yi üretimle büyütmek, faiz kıskacından çıkarmak ve bunun tamamen bitirilmesi için ‘ekonomide yeni dönemi’ başlattık. Kararları da bu yönde alıyoruz. Bu kararlar yeni ekonomi politikasının uygulanması noktasında mühim. Altı aylık bir süreç öngörüyoruz. Zor olanı seçtik ama 4-5 aya toparlanacağız, 6 ay sonra ise meyvelerini yiyeceğiz. Vatandaş da bunu hissedecek. Üretimle yabancı yatırımcıların dikkatini çekeceğiz. Çin bu şekilde büyümüş. Biz onlardan daha avantajlıyız. Biz pazara daha yakınız.

- Milletimizi bunca tuzaktan bunca badireden nasıl çıkardıysak Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız.

Erdoğan'ın Çin modeli önerisini Vatan Partisi Çin Temsilcisi Adnan Akfırat değerlendirdi. Akfırat'ın Erdoğan'ın tespitinin doğru olduğunu söyledi.

- Doğru bir örnek Erdoğanı kutlamak lazım. Çin gelişmekte olan ülkelere kalkınma modeli oluşturdu.

Peki Çin'in başarılı ekonomi modeli nasıl şekilllendi?

Akfırat, Çin'in ekonomi modelinin Türkiye'de uygulanması için öncelikle atılacak adımları da açıkladı.

- Kamunun istihdam yaratmada üretimde öne geçmesi lazım. Üretenin cezalandırılmadığı ödüllendirildiği bir sistemin kurumlaşması lazım.

erdoğan çin cumhurbaşkanı erdoğan Ekonomide çin modeli Çin modeli