Bakan Koca duyurdu: 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

Merkezi yerleştirme sınavı ile 20 bin sözleşmeli sağlık personel alım süreci başlatıldı. Açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Gerekli bilgilerin tercih kılavuzu hazırlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne verildiğini belirten Koca, Mart 2022'de de 20 bin personelin atamasının yapılacağını duyurdu.

Bakan Koca duyurdu: 20 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak

20 bin sağlık personeli alımı için süreç başladı.

Atama bekleyen sağlık personellerine müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi:

- Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. 10 bin 348 hemşire, bin 600 ebe ve 6 bin 604 Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.

Bakan Koca, Mart 2022'de de 20 bin atama daha yapılacağını bildirdi:

- Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30 bini sözleşmeli sağlık personeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere, toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmıştır. 20 bin sözleşmeli sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuz Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne gönderildi.

- Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir. 40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır.

Öte yandan hekimlere ek ödeme kararı alınmasına tepkiler sürüyor. Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası, Ankara Şehir Hastanesi Acil Servis'i önünde eylem yaptı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, hekimlerin yanı sıra diğer sağlık çalışanlarına da benzer hakların tanınmasını istedi:

- Üzüntümüz, ek zammın sadece hekimler için düşünülmüş olmasındadır. Üzüntümüz, sağlık, çalışanlarına müjde denilerek açıklanan düzenlemenin, diğer hiçbir sağlık çalışanını kapsamamasındadır. Düzenlemenin geri çekilerek bütçe görüşmeleri sonrasına bırakılmasını ve bu süre zarfında 3 bakanlığın düzenlemeyi, gösterilen tepkileri de dikkate alarak yeniden ele alma kararını sağlık işçileri olarak yerinde buluyoruz.

sağlık fahrettin koca kpss atama sağlık çalışanı