Erzurum'da öğrenciler balıkçılık öğreniyor
Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte bulunan Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi, balık yetiştiriciliği yaptığı tam donanımlı merkezinde öğrencilerine, mezun olmadan deneyim kazandırıyor. Merkezde sadece öğrencilere değil balık yetiştiriciliğine başlamak isteyenlere de eğitim veriliyor.
Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan kentte, balıkçılık eğitimi veriliyor.
Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi, balık yetiştiriciliği yaptığı tam donanımlı merkezinde öğrencilerine mezun olmadan sektörde deneyim kazandırıyor.
Öğrenciler "Balık yetiştiriciliği", "balık türleri", "balık avlama", "balık sağımı" gibi teknik konularda aldıkları teorik eğitimleri İç Su Balıkları Araştırma ve Uygulama Birimi'nde pratiğe döküyor.
Bu sayede mezun olduklarında hem kendi işletmelerini kurabiliyor hem de tecrübe kazandıkları için işletmelerde rahatlıkla iş bulabiliyor.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Esat Mahmut Kocaman, üniversite bazında bu şekilde üretim yapan tek birim olduklarını söyledi.
Bu üniversitede öğrenciler okulda öğrendiklerini saha da uygulama fırsatı buluyor.
Merkezde sadece öğrencilere yönelik değil balık yetiştiriciliğine başlamak isteyen ya da başlayıp yapması gerekenleri bilmeyenlere de uygulamalı dersler veriliyor.