Üretici İbrahim Kaya serbest bırakıldı: Tarım Kredi borcunu ödeyemediği için tutuklanmıştı

Tarım Kredi Kooperatifi borçlarını ödeyemediği için hapse atılan çiftçi İbrahim Kaya, serbest bırakıldı. Cezaevi çıkışı açıklama yapan Kaya, “On binlerce çiftçi haciz kıskacında faiz terörü ile baş başa” dedi. Konuyla ilgili bir açıklama da Tarım Kredi Kooperatifi'nden geldi. Tarım Kredi, borcunu ödeyemeyen üreticilerle ilgili İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde hareket edildiğini savundu.

Üretici İbrahim Kaya serbest bırakıldı: Tarım Kredi borcunu ödeyemediği için tutuklanmıştı

Borçları yüzünden tutuklanan üretici serbest kaldı.

Çiftçinin başı kredi borçlarından dertte. Son olarak Uşaklı çiftçiİbrahim KayaTarım Kredi Kooperatiflerinden aldığı borcu ödeyemediği için Ankara’da tutuklandı.

Kaya’nın tutuklanmasının çiftçiler sorunlarını anlatmak için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan randevu aldı. 29 Kasım’daki görüşme öncesi güzel haber de Ankara’dan geldi. Kaya, 28 Kasım akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

ÜRETİCİDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Cezaevi çıkışı konuşan Kaya, “Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faiz ile çiftçinin boğazını sıkmakta” dedi. Üreticinin faiz terörüyle karşı karşıya bırakıldığını da vurgulayan Kaya, “Benim gibi binlerce çiftçi haciz kıskacında, faiz terörüyle baş başa bırakıldı. Devletten, yetkili mercilerden bunun bir an önce halledilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TARIM KREDİ'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ: ''KANUN ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİLMEKTE"

Öte yandan bir açıklama da Tarım Kredi Kooperatifi’nden geldi. Tarım Kredi, borcunu ödeyemeyen üreticilerle ilgili İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde hareket edildiğini savundu.

- Borçlarını ödemekten imtina eden ortaklarımızla ilgili olarak İcra ve İflas Kanunu çerçevesinde hareket edilmektedir Dolayısıyla kendi rızalarıyla icra ödeme taahhüdü vermek suretiyle borçları yapılandıran borçluların bu taahhütlerini yerine getirmemeleri durumunda karşılaşacakları yasal müeyyideler İcra ve İflas Kanunu ile düzenlenmiştir.

ankara Fuat Oktay cezaevi çiftçi hapis Tarım borç tarım kredi kooperatifi ibrahim kaya hapis İbrahim Kaya