Borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi: İbrahim Kaya Tarım Kredi borcu yüzünden Ankara'da tutuklandı

Haciz kıskacından kurtulamayan çiftçiler cezaevine girmeye başladı. Uşaklı çiftçi İbrahim Kaya Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldığı borcu ödeyemediği için Ankara’da tutuklandı. Duruma tepki gösteren çiftçiler, 29 Kasım’da Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşecek.

Borcunu ödeyemeyen çiftçi hapse girdi: İbrahim Kaya Tarım Kredi borcu yüzünden Ankara'da tutuklandı

Üreticiler kredi borçları yüzünden zor durumda. Borçlar yüzünden tutuklamalarla karşı karşıya kalan çiftçiler Beştepe’ye gelecek.

Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları borç nedeniyle haciz kıskacından kurtulamayan çiftçiler şimdi de “tazyik cezası” nedeniyle cezaevine girmeye başladı. Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatarlı Köyü’nde çiftçilik yapan İbrahim Kaya borcunu ödeyemediği için banka kredisi aldı.

İcralık olan üretici 58 bin liralık borcun yapılandırılması için son çare olarak milletvekilleri ile görüşmek üzere geçen hafta Ankara'ya geldi. Bu sırada hakkında tutuklama kararı çıkarılan Kaya, otele yerleştiği sırada polis tarafından “taahhüdü ihlal” gözaltına alındı.

Kaya, çıkarıldığı mahkemece “tazyik cezası” nedeniyle tutuklandı.

ÇİFTÇİLER BEŞTEPE'YE GELİYOR

Çiftçi Kaya’nın tutuklanmasının ardından üreticiler ayağa kalktı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı ve beraberindeki üreticiler 29 Kasım’da Ankara’ya gelecek.

Üreticiler yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması için Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşecek.

üretici çiftçi üretim hapis Tarım borç ibrahim kaya hapis