Hurmadan pekmeze yolculuk

Bilecikli kadınlar, ürettikleri hurmaların satışlarından arta kalanları pekmeze dönüştürüyor. Hurmaların boşa gitmesini önleyen kadınlar pekmezleri ekonomiye kazandırıyor.

Hurmadan pekmeze yolculuk

Bilecik’in Küplü köyünde Trabzon Hurması yetiştiriliyor. Köyde yaşayan kadınlarda, hurmaların satışından arta kalan hurmaları pekmeze dönüştürüyor.

Kentte yılda toplam 700 ton hurma üretiliyor. Bunun 250 tonunu sadece Küplü köyü üretiyor.

Denemeleri sonucu istedikleri damak tadına ulaşabilen kadınlar, kurdukları firma aracılığıyla hurma pekmezini piyasaya sunuyor.

Kadınlar, hurma pekmezinin yapılış aşamalarını ve nasıl sattıklarını anlattı.

Üretici kadınlar, Hurma Pekmezinin köyde çok uzun zamandır üretildiğini söyledi.

Bilecik kadın üretim pekmez hurma