Samsun Kaz Tiridi'ne ilgi artıyor
Samsun’da kış aylarının vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden “Kaz tiridi”ne ilgi artıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından “Samsun Kaz Tiridi” olarak tescillenen lezzet, Kavak, Ladik, Asarcık, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde yapılıyor.
Kış aylarının vazgeçilmezi, tescilli yöresel lezzet “SamsunKaz Tiridi”ne talep artıyor.
Bölge kaz yetiştiriciliğiyle ön plana çıkıyor. Soğuk havanın etkisiyle kazlar yağlanıyor.
Tirit yapımında kazlar yolunuyor, temizleniyor ve suda pişiriliyor. Bu su ile de bulgur pilavı yapılıyor. Kazın yağlı olması ise pilava ayrı bir lezzet katıyor. İnce açılmış yufkalar ve pilavın üstüne koyulan kaz etleriyle, servis ediliyor.
Tirit mevsiminin gelmesiyle siparişlere yetişmekte zorlanıyorlar.