İBB kadroları terör örgütlerine tahsis edilmiş: Vatan Partisi'nden İmamoğlu'na sert çıkış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ekrem İmamoğlu'nun döneminde İBB'ye terörle iltisaklı kişilerin alınmasını açıklamasının ardından belediyedeki bu skandala Vatan Partisi tepki gösterdi. ''Kulağımıza gelen bilgiler artık önümüzde belge olarak duruyor.'' diyen Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, terörle bağlantılı kişilerle ilişiğinin kesilmesi gerektiğini söyledi.

İBB kadroları terör örgütlerine tahsis edilmiş: Vatan Partisi'nden İmamoğlu'na sert çıkış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında göreve alınan 33 bin kişiden terörle iltisaklı 557 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

Sabah Gazetesi de belediyeye alınan PKK bağlantılı birçok ismin dağ kadrosunda faaliyet gösterip yakalanan isimlerden olduğunu ileri sürdü.

Bu gelişmeler üzerine Vatan Partisi tepki gösterdi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Twitter üzerinden ortaya çıkan skandala tepki gösterdi. Dikmen İmamoğlu'na, ''Kulağımıza gelen bilgiler artık önümüzde belge olarak duruyor. Bu kanıtlara bir cevabınız var mı?'' sorusunu yöneltti:

- Sayın Ekrem İmamoğlu, 2018 seçimlerinden bu tarafa kurduğunuz gayrı resmî ittifakın diyet ödemeleri her tarafa saçıldı! Kulağımıza gelen bilgiler artık önümüzde belge olarak duruyor. Bu kanıtlara bir cevabınız var mı?

- Belediye başkanlığına gelir gelmez ''bunlar bankamatik çalışanı'' iftirasıyla işten çıkardığınız binin üzerinde İBB işçisinin yerine dağda Mehmetçiğe kurşun sıkanları mı aldınız?

İmamoğlu'nun HDP/PKK'ya göz kırpığını ifade eden Dikmen, İmamoğlu'nun İBB'yi de HDP/PKK'ya peşkeş çektiğini söyledi:

- Ne uğruna Sayın Başkan? Göreve geldiğinizden beri HDP/PKK’ya göz kırpıyor, cumhurbaşkanlığı hedefiniz için İBB gibi önemli bir kurumu HDP/PKK ve türevlerine peşkeş çekiyorsunuz. Ne uğruna?

- Göreve gelir gelmez Diyarbakır’a gittiniz ve iki adım ötenizdeki Diyarbakır Anneleri'ni umursamadan kayyum ziyaretleri yaptınız. Terör örgütü bağlantısından ceza alan Demirtaş’ın kitaplarını İstanbul kitapçısında sergilettiniz. Ne uğruna? Oy mu? Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yatırım mı?

Dikmen, belediyenin terör örgütü bağlantılı kişilerle ilişiğinin kesilmesi gerektiğini söyledi:

- Siyaset, sadece kazanmak üzerine kurulu olursa dürüstlük, ahlak, ilke ortadan kalkabilir. Bir nefret çerçevesinde birleştiğiniz terör örgütünün siyasi ayağıyla yürüdüğünüz yolu bu millet kabul eder mi?

- Derhal ama derhal terör örgütü bağlantılı kişilerin ilişiği kesilmelidir. İçişleri bakanlığı ise sadece tespit yapmakla kalmamalı, ilişiği olanlarla ilgili gerekli incelemeyi başlatmalıdır. İstanbullular adına bu konunun peşini bırakmayacağız!

ibb pkk terör vatan partisi terör örgütü imamoğlu