Biden'ın 'Demokrasi Zirvesi' fiyaskoyla sonuçlandı! ''Büyük hayal kırıklığı''

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’ın demokrasi zirvesi, Avrupa’yı memnun etmedi. Fransız Le Monde gazetesi, zirvenin ''hayal kırıklığı'' olduğunu yazdı. Gazete, Türkiye’yi de hedef alan yazısında, ABD’yi demokrasi için aktif güç olmamakla eleştirdi. Öte yandan enflasyonun son 39 yılın zirvesine çıktığı ABD'de son anketler Biden'a desteğin düştüğünü ortaya koyuyor.

Biden'ın 'Demokrasi Zirvesi' fiyaskoyla sonuçlandı! ''Büyük hayal kırıklığı''

ABD başkanı Joe Biden, 100 ülke temsilcisinin katılımıyla yaptığı tartışmalı demokrasi zirvesinin sonuçlarına ilişkin eleştiriler devam ediyor.

Zirve, ABD’nin Avrupalı müttefiklerini memnun etmedi. Fransa’nın en yüksek tirajlı gazetesi Le Monde, demokrasi zirvesinin hayal kırıklığı yarattığını yazdı.

Le Monde başyazısında, Joe Biden'ın, "ABD'nin demokratik ideallerine her zaman uymadığını” kabul etmesinin çarpıcı bir itiraf olduğu belirtildi.

Le Parisien gazetesi ise, Biden’ın itiraflarını eleştiren uzun bir makale yayımladı. "Amerika'yı hayal kırıklığına uğratan adam" başlıklı makalede, Çin'in yükselmesi, Rusya- Ukrayna krizi, Afganistan fiyaskosu ve İran nükleer anlaşması gibi uluslararası konularda Biden'ın güven veremediği belirtildi.

Öte yandan, Amerikan ABC televizyonu ve Ipsos’un ortak düzenlediği son anketler, Biden'e desteğin düştüğünü ortaya koydu. Ülkede enflasyon son 40 yılın zirvesine çıktığı Amerika'da halkın yüzde 69’u Biden’ın enflasyonla mücadele biçimini onaylamıyor.

türkiye rusya Ukrayna iran Afganistan enflasyon Biden anket le monde le parisien ABC Demokrasi Zirvesi