Kasım ayı terörle mücadele bilançosu açıklandı: 92 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı Kasım ayı terörle mücadele bilançosunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, iç güvenlik harekâtları kapsamında Kasım ayında etkisiz hale getirilen 92 teröristin 3'ünün üst düzey olduğunu belirtti. Çataklı, aile içi ve kadına yönelik şiddette de hedefin “0 rakamı” olduğunun altını çizdi.

Kasım ayı terörle mücadele bilançosu açıklandı: 92 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı Kasım ayı terörle mücadele bilançosunu açıkladı. Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, şunları söyledi:

- 1 Ekim-15 Nisan arasını kapsayan Sonbahar-Kış operasyonlarımızın bugün itibarıyle yüzde 42’sini tamamlamış bulunuyoruz.

Terörle mücadele bilançosunu açıkladı. Kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu ile mücadele vurgusu yaptı.

- Kasım ayında 15’i büyük 66’sı orta çaplı olmak üzere kırsal alanda 10 bin 900 şehirlerimizde de bin 382 operasyon gerçekleştirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında konuştu. İç güvenlik harekâtları kapsamında Kasım ayında terörle mücadeledeki son durumu paylaştı.

- Bir tanesi yeşil, bir tanesi turuncu, bir tanesi de gri kategoride olmak üzere 3 üst düzey, toplam 92 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 2575 kişi gözaltına alınmış bunlardan 309 ‘u da tutuklanmıştır.

Çataklı, Kasım ayında işlenen kadın cinayetlerinin sayısının ise 28 olduğunu söyledi.

- Aile içi ve kadına yönelik şiddet olayında hedefimiz 0 rakamı. KADES programını şu ana kadar indirenlerin sayısı 2 milyon 857 bin 916, gelen ihbar sayısı ise 253 bin 156'dır. Elektronik kelepçe merkezimizde bugüne kadar 315 vakanın takibi devam ediyor.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, uyuşturucu ile mücadelenin de kararlılıkla devam kaydetti.

- Kasım ayında gerçekleştirilen 18 bin 871 uyuşturucu operasyonunda toplam 24 bin 989 kişi gözaltına alınmıştır. Doğrudan uyuşturucu maddeye bağlı ölümler ise 2017'deki 941 seviyesinden geçen yıl sonu itibarıyla 314'e gerilemiş, bu yıl da halen ilk 10 ay itibarıyla 142 olarak tespit edilmiştir.

İsmail Çataklı, CHP’nin emniyet güçlerine yönelik haksız ithamlarına da yanıt verdi.

- Ana muhalefet partişi her seferinde polisimize iftira atıyor. Emniyet güçlerimizi doğru olmayan bilgiler üzerinden itibarsızlaştırmaya çalışmak ana muhalefet partisinin ortak politikası olmamalıdır. Biz buna rağmen görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

terörist terör içişleri bakanlığı ismail çataklı uyuşturucu ile mücadele kasım ayı aile içi ve kadına yönelik şiddet