FETÖ'cü Altaylı'nın cezasına itiraz geldi: ''Üyelikten değil yöneticilikten yargılansın''

Ankara Başsavcılığı, CIA ile irtibatlı Enver Altaylı'nın "FETÖ üyeliği" suçundan ceza almasına itiraz etti. İstinafa itiraz başvurusu yapan Başsavcılık, Enver Altaylı'nın yöneticilik pozisyonunda FETÖ lehine faaliyetler yaptığını belirtti. Altaylı'nın "FETÖ üyeliği değil yöneticiliği" suçundan cezalandırılmasını istedi.

FETÖ'cü Altaylı'nın cezasına itiraz geldi: ''Üyelikten değil yöneticilikten yargılansın''

FETÖ üyeliği ve casusluk suçundan 23 yıl 4 ay hapis cezası alan Enver Altaylı kararına itiraz geldi.

Ankara Başsavcılığı, CIA ile irtibatlı Enver Altaylı'nın "FETÖ üyeliği değil yöneticiliği" suçundan cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

İstinaf Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yapan Başsavcılık, Enver Altaylı'nın örgüt yöneticiliğini ortaya koyan belgeler bulunduğunu belirtti.

Sanığın örgütün organik yapısı içinde yer aldığını belirten Başsavcılık, bu kapsamda da FETÖ'cü Mustafa Özcan, Salih Yaylacı ve Ali Katırcıoğlu ile irtibatta olduğunu bildirdi.

Enver Altaylı'nın ismi geçen FETÖ yöneticilerini bazı devlet başkanı ve bürokratlarla bir araya getirdiği kaydedildi.

Askeri ve siyasi casusluk suçundan da ceza alan Enver Altaylı'nın Özbekistan ve Kazakistan'da örgüt okulu kurulması için faaliyet yürüttüğü ifade edildi. Bu kapsamda yapmış olduğu icraatları da FETÖ lideri Fethullah Gülen'e mektup yazarak bilgi verdiği Başsavcılığın itiraz dilekçesinde yer aldı.

Enver Altaylı'nın 15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ'nün bir alakası olmadığına ilişkin propaganda dokümanları hazırlanmasında karar alıcı olarak görev yaptığı da saptandı.

ABD'nin CIA ajanlarına istihbari bilgiler verdiği tespit edilen Enver Altaylı'nın elektronik postaları davanın gerekçeli kararında da yer almıştı.

Altaylı'nın CIA ajanlarına gönderdiği bir e-postada "Kendi istihbarat kaynaklarım vasıtasıyla yakın takibimde olan Erdoğan'ın…" ifadelerini kullandığı görüldü. Aynı zamanda Amerikan mandasını savunduğu da gerekçeli kararda anlatılmıştı.

cia fetö cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazakistan enver altaylı Özbekistan ankara başsavcılığı