Zap ve Hakurk'a operasyon

Kandil ve çevresindeki terör kampları bir kez daha vuruldu. Zap ve Hakurk'a düzenlenen hava harekâtında 3 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleri de sınır ötesinde ilerlemeye devam ediyor.

Zap ve Hakurk'a operasyon

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgesine hava harekâtı düzenlendi. 3 PKK'lı öldürüldü.

Güvenlik güçleri, teröristlerin kamplarını silah mevzileri yok ederek ilerleyişini sürdürüyor. 35 kilometre ilerleme sağlandı. Sidekan bölgesinde üslenme tamamlandı.

Terör örgütü PKK’nın bulunduğu Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı da görüntüledi. Irak ile İran arasında tampon bir bölgede yer alan Kandil Dağı’nda PKK'nın varlığı, Abdullah Öcalan’ın posterinin bulunduğu alanla başlıyor.

Türk savaş uçakları ve insansız hava araçlarına hedef olmak istemeyen PKK’lı teröristler, bu dağlarda gizleniyor.

Erbil'in Çoman ilçesine bağlı bölgede, Irak'tan İran sınırına yaklaşık 17 kilometre kalan alanda terör örgütü PKK'nın işgali başlıyor. Peşmerge güçlerinin konuşlandığı son noktalardan, PKK'lıların bulunduğu Kandil Dağı görülüyor.

Bölgedeki yerel kaynaklar, Türk askerinin, Kandil Dağı'na yaklaşması nedeniyle PKK'lıların panik içerisinde olduğunu belirtti.

Terör örgütü PKK, Kandil Dağı’nın İran tarafında da militan bulunduruyor. Bölgede terör örgütünün varlığı nedeniyle yüzlerce Irak köyü işgal altında. Halk, bölgedeki köylerine, bağ ve bahçelerine gidemiyor.

ulusal.com.tr