FETÖ sanıklarının 'inkar' taktiği

Akıncı Üssü davasında sanıklar somut deliller karşısında "inkar" taktiğini sürdürüyor. Savcılıkta, "Sadece Meclis'e atılan bombayı kendim attım" diyen Hasan Hüsnü Balıkçı, hakim karşısında Meclis'i bombalamadığını ileri sürdü. Sanık Balıkçı, iddianamede yer alan ses kayıtlarını da reddetti

FETÖ sanıklarının 'inkar' taktiği

FETÖ sanıkları 'inkar' taktiğini sürdürüyor.

15 Temmuz'da FETÖ'cülerin karargah olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin açılan davanın 24'üncü celsesi görüldü.

Sincan Cezaevi kampüsündeki davanın öğleden sonraki bölümünde eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı'nın savunması alındı.

Savcılıkta, "Sadece Meclis'e atılan bombayı bizzat kendim attım" diyen sanık Balıkçı, hakim karşısında Meclis'i bombalamadığını öne sürdü. Balıkçı'nın Meclis'i bombaladığı sırada hava üssüyle yaptığı konuşmalar telsiz kayıtlarında ortaya çıkmıştı. Sanık, o ses kayıtlarını da reddetti.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde ise eski Binbaşı Mustafa Azimetli'nin çapraz sorgusu yapıldı. Azimetli'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığını lazerle işaretlemesine ilişkin telsiz konuşmaları bulunuyor. Ayrıca Meclis'i vuran pilotlara da bombanın nereye atılacağını tarif ettiği belirlenmişti. Ancak sanık Mustafa Azimetli ses kayıtlarını ve hakkındaki bütün iddiaları reddetti.

Azimetli sadece bunları değil savcılıktaki kendi ifadelerini reddetti, "Adım Mustafa Azimetli diyorsa onu da kabul etmiyorum" dedi.

ulusal.com.tr

fetö akıncı üssü meclis