Darbe girişimi sırasında Kıbrıs Rum Yönetimi askerleri teyakkuza geçti

Darbe girişimi Kıbrıs Rum Yönetimi ve PKK’yı ümitlendirdi. Rum milletvekili, “Kıbrıs’ı almak için büyük fırsatı kaçırdık” dedi.

Darbe girişimi sırasında Kıbrıs Rum Yönetimi askerleri teyakkuza geçti

Amerika destekli Fethullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi Kıbrıs Rum Yönetimi ve PKK’yı umutlandırdı.

Darbe girişimi sırasında Rumlardan gelebilecek olası bir saldırıya karşı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın teyakkuza geçtiği ortaya çıktı. Tüm sınır birliklerine “hazır olun” talimatı verdi.

Rumların darbe girişiminden faydalanmak isteyeceği bilgisi üzerine hareket geçen askerler, sınır birliklerindeki komutanları uyardı. “Gerekli önlemi alın” talimatı verdi.

“TÜRK ASKERİNİ ESİR ALABİLİRDİK”

Rum iktidar partisi DİSİ’nin eski Milletvekili Hristos Rotsas da tehdidi haklı gösteren bir açıklama yaptı. Rotsas, “15 Temmuz darbe girişimi sırasında KKTC’de görev yapan Türk askerine saldırı yapma fırsatı elde ediklerini ama bu fırsatı değerlendiremediklerini” savundu.

Rotsas “Kargaşadan dolayı saldıranın Kıbrıslı Rumlar mı darbeciler mi olduğunu bilemeyecek durumdaki Türk ordusuna baskın yapabilirdik. 43 bin Türk askerini esir alabilirdik. Türk askeri tutsağımız olsaydı Türkiye herhangi bir şey yapmaya kalkışamayacak ve bizim ordularımız Girne kıyılarına ulaştığında, mağlup olacaktı. Türkler iki üç gün bombardıman yapar, sonra vazgeçerdi” ifadelerini kullandı

ulusalkanal.com.tr