Erdoğan'ın konuşmasına ilk tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yasama yılı açılış konuşmasına CHP ve MHP tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na Erdoğan vesayetinden kurtulması için çağrı yaptı. MHp lideri Bahçeli ise Erdoğan'ı, hükümet sözcüsü gibi konuşmakla eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasına ilk tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yasama yılı açılış konuşmasına CHP ve MHP tepki gösterdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na Erdoğan vesayetinden kurtulması için çağrı yaptı. MHP lideri Bahçeli ise Erdoğan'ı, hükümet sözcüsü gibi konuşmakla eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yasama yılını açış konuşmasına muhalefetten tepki geldi. Hem CHP hem de MHP, Cumhurbaşkanı'nı hala başbakan gibi davranmakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın, "vesayetten kurtulmamız gerekiyor" sözlerini hatırlattı ve Başbakan Davutoğlu'na seslendi. Kılıçdaroğlu, "Büyük bir dikkatle Sayın Davutoğlu'na baktım, yüzü hiç hoş değildi. Sayın Cumhurbaşkanı "vesayetten kurtulmamız gerekiyor" diyordu, herhalde Davutoğlu'nun bundan bir ders çıkarıp vesayetten kurtulması lazım" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'ın, cumhurbaşkanından ziyade, hükümet sözcüsü gibi konuştuğunu söyledi. Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis'in açılışında Türkiye'ye bir vizyon çizeceği yerde 60. Hükümetin Bakanlar Kurulu'nun sözcüsü olarak uygulamalardan özetler sunmuştur. Bu da tatmin edici olmamıştır" dedi.

ulusalkanal.com.tr