Ekrem İmamoğlu: Çok olgun bir tavır olarak görüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör suçundan ceza alan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının İBB Kültür A.Ş'ye bağlı olan İstanbul Kitapçısı'nda satılmasıyla ilgili konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Çok olgun bir tavır olarak görüyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İnternet Kitaplığında, Selahattin Demirtaş ile Sakine Cansız'ın kitaplarının satılması büyük tepki çekti. Ekrem İmamoğlu tepkiler üzerine açıklama yaptı. İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la birlikte izlemesini de savundu.

Terör örgütü PKK’nın kurucukarından Sakine Cansız ve Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının İBB'ye bağlı İstanbul Kitapçısı'nda satılmasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Yani devletin kurumları da buna dahil. PTT'nin de sitesine girin var, TBMM'nin de sitesine girin var. İktidarla çok yakın olan akrabaya ait kitapçıda da var. Başka kitapçılarda da var, olabilir de, olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları var. Diğer kitapla ilgili de 5 yıldır satışta olan bir kitap, yani yeni değil. İstanbul Kitapçısı'nda 5 yıldır satışta ama bu 5 yıllık sürecin sonunda dün gelen o haklı tepkilerin üzerine biz o kitabın satışını sitemizden iptal ettik" cevabını verdi.

Demirtaş'ın Devran adlı kitabından uyarlanan tiyatro gösterisine, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş birlikte katılınca kamuoyundan eleştiri almışlardı.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş tarafından davet alan Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu davete katılmış Jülide Kural'ın sahnelediği oyunu birlikte izlemişlerdi.

Ekrem İmamoğlu bu konu hakkında, "Bu sürece dair kadınların bir kitap üzerinden tiyatroyu izlemesi ve sürece katkı sunma çabası çok olgun bir tavır olarak görüyorum açıkçası destekliyorum da keşke bu kadınların yaptığına 10-15 kadın daha eklense, belki kadın eliyle farklı bir atmosfer doğabilir. Bu ülkede gerçekten bir barış ve huzur ortamı oluşabilir. Keşke bunu yapabilsek. Bu konuda belki erkek çeneleri az konuşsa, oy için sahada gezerken de ben hamaset yapmadım. Trabzon'da da aynı dili konuştum, Diyarbakır'da da, İstanbul'da da, şu anda da görev yapıyorum aynı şeyleri konuşuyorum. Bizi o hamaset çerçevesinin içine sığdıramazlar, biz oraya girmeyiz. O alan onlara kalsın. Sadece tek üzüldüğüm ve üzülerek takip ettiğim şey devlet adamlığına yakışmayan cümlelerin hala kuruluyor olması" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kitapçısı'nda PKK’nın kurucu üyesi olan terörist Sakine Cansız’ın 'Hep Kavgaydı Yaşamım' ve Selahattin Demirtaş'ın kitaplarını sattığı ortaya çıkmıştı.

ulusal.com.tr

istanbul ibb ekrem imamoğlu pkk hdp selahattin demirtaş sakine cansız istanbul kitapçısı