Dünyadan İstanbul'daki saldırıya tepkiler

Terör saldırısına dünyadan da tepkiler geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu “Teröre yanıt vermek ortak görevimiz” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Barack Obama ise "Türkiye’ye her konuda yardıma hazır olduklarını" belirtti. İran, Çin, NATO ve Avrupa ülkelerinden de açıklamalar geldi

Dünyadan İstanbul'daki saldırıya tepkiler

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısı dünya liderlerinin de gündeminde.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da üzüntülerini ilettiği öğrenildi. Rusya lideri “Teröre yanıt vermek ortak görevimiz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı sert bir şekilde kınadığını, Türkiye'nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda direktifler verdiğini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da Türk yetkililerle irtibatta olduklarını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kasimi ayrıca, tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Çin'de Dışişleri Bakanı ise "Çin devleti olarak Ortaköy'deki terör saldırısını sert biçimde kınadıklarını" açıkladı. Terörizmin her türlüsüne karşı çıktıklarını belirten Çin Dışişleri Bakanı Wang "Türkiye ve uluslararası toplumla el ele vererek teröre karşı işbirliğini güçlendirmeye, bu yolla bölge ve dünyada istikrar ve emniyeti muhafaza etmeye hazır olduklarını" ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kalbinin saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleriyle olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, "Bu, oldukça üzücü bir haber. Kalbim ve dualarım bu gece Türkiye'yle." İfadelerini kullandı.

Almanya, Avusturya, Belçika ve Fransa Dışişleri Bakanlıkları da yayımladıkları mesajlarla saldırıyı kınadıklarını duyurdu.

Dünya’nın birçok noktasında yayın yapan, uluslararası haber siteleri ve ajansları saldırıyı acil koduyla takipçileriyle paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

istanbul reina İSTANBUL SALDIRI