İsmail Hakkı Pekin'den Eşref Bitlis suikastı açıklaması

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Eşref Bitlis suikastı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. O dönemde Tuğgeneral olan Pekin, Bitlis'in ölümünün kaza değil suikast olduğunu açık bir şekilde söyledi. Pekin, "Bu işte sorumluluğu olanlar olayın üstünü kapattılar" dedi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Eşref Bitlis suikasti ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. O döndemde Tuğgeneral olan Pekin, Bitlis'in ölümünün kaza değil suikast olduğunu açık bir şekilde söyledi. Pekin, "Bu işte sorumluluğu olanlar olayın üstünü kapattılar" dedi.

Yıllardır bilinen ancak resmi kanallar tarafından açıkça belirtilmeyen gerçeği net ifadelerle açıkladı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 22 yıl önce hayatını kaybeden Orgeneral Eşref Bitlis'in suikast sonucu öldürüldüğünü söyledi.

O dönemde Tuğgeneral olarak görev yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, bu açıklamayı Ulusal Kanal'da yayınlanan Başkent Kulisi programında yaptı. Pekin, Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik'in sunduğu programda 17 Şubat 1993'te Ankara'dan Diyarbakır'a giderken uçağı düşürülen eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in suikaste kurban gittiğini belirtti.

Pekin'e göre, Bitlis'in öldürülmesinin altında yatan neden açık ve net.

Kazayla ilgili birçok bilirkişi raporu hazırlandı. "Uçak buzlanma nedeniyle düştü" denildi. Ancak, uçağın buzlanma nedeniyle düşmediğinin açık kanıtları vardı. Peki kim, neden olayın üstünü örtme gereği duydu?

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin