Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı oldu!

64’üncü hükümetin kurulmasının ardından bakan yardımcıları da belli olmaya başladı. Beş bakanlığa yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı. Öte yandan Cumhurbaşkanının başdanışmanlığına da atamalar yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı oldu!

Kabinenin açıklanmasının ardından bakan yardımcıları netleşmeye başladı. .

Beş bakanlığa yapılan atamlar Resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre, Enerji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ali Rıza Alaboyun atandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Hasan Ali Çelik, İçişleri Bakan Yardımcılığına Sebahattin Öztürk, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem getirildi. Hürriyet'e yönelik saldırı ile gündeme gelen AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdürrahim Boynukalın da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı oldu.

Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına geçici hükümetin İçişleri Bakanı Selami Altınok atanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu başkanlığına Selim Bağlı getirildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanının başdanışmanlığına da dört isim atandı. Geçici Bakanlar Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan Ayşen Gürcan, Eski AKP Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanlığına başdanışmanı oldu. AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi ve siyasi etik kurulu başkanı Şeref Malkoç ile eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da başdanışmanlığa getirildi.