32 yaşındaki Canan Dağdeviren'in hayatı başarılarla dolu

O'nu Cumhuriyet okuttu ve yetiştirdi. Şimdi o da "Gittiğim her yere Cumhuriyet'in altınını götürüyorum." diyor. 32 yaşındaki bilim insanı Canan Dağdeviren, Türkiye'nin Amerika'daki gururu. Dünya gençler nobelini kazanan Dağdeviren, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı. "Hayat felsefemi Atatürk'e borçluyum" dedi.

"Giyilebilir kalp pilinin" mucidi o. Hastalıkların tedavisinde tıpta devrim sayılan vücuda yerleştirilen sensörlerin de yaratıcısı.

Hayal kuran ve başaran genç bir bilim insanı 32 yaşındaki Canan Dağdeviren. Aşık olduğu bilime, yolculuğunu başlatan da Atatürk.

Canan Dağdeviren, Adanalı bir anne ve Sivaslı bir babanın çocuğu. Cumhuriyet'in yetiştirdiği onca ışıktan sadece biri...

Cumhuriyet'ine ve Atatürk'e de bağlı. "Gittiğim her yere Cumhuriyet'in altınını da götürüyorum." diyor. Genç yaşına rağmen Türkiye'yi gururlandıran birçok ödül kazandı.

Dünyaca ünlü Forbes Dergisi'nde 30 yaş altı 30 bilim insanı listesine girdi. Geçtiğimiz ay da Londra'daki Başarı Akademisi'ne Türkiye'den seçilen ilk delege oldu.

Hayallerle başladığı yolculuğunda şimdiki durağı Massachusetts ((Massaçiyu sed))Teknoloji Enstitüsü, kısa adıyla MIT (Emayti)'de yardımcı doçentlik.

O'nun hayelleri Emayti'ye 5 milyon dolarlık bir labaratuvar kurdurdu.

Sık sık Türkiye'ye gelen Canan Dağdeviren, çalışmaları ve başarılarıyla ilgili Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Dağdeviren'in hayatında Atatürk'ün yeri bambaşka.

Genç bilim insanı, geleceğin gençlerine de tavsiylerde bulundu.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusal.com.tr

adana atatürk cumhuriyet eğitim Canan Dağdeviren