Erdoğan-Ruhani görüşmesinin detayları ortaya çıktı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını açıkladı. Büyükelçi Rıza Hakan Tekin, görüşmede Türkiye-İran ve Rusya’nın bölgede daha yakın işbirliğine girmesi konusunda iki liderin mutabık kaldığını söyledi.

Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Tekin, Türkiyede yaşanan Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimi hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplasında iki lider arasında geçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını açıkladı.

Tekin, Türkiyede yaşanan darbe girişimine, İran’ın bu kanlı girişime ilk karşı çıkan be destek veren ülkeler arasında olduğunu söyledi.

Büyükelçi Tekin, İran dışişleri bakanı Muhammed Cevat Zarif’in darbe girişimi anından durum normale dönene kadar Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile iletişim halinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’de hayatın normale döndüğünde vurgu yapan Büyükelçi, İran Tur operatörlerinin durdurdukları Turizm seferlerini yeniden başlatmasını beklediklerinin dile getirdi.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr