İsmet İnönü’nün torunu sert çıktı

İkinci Cumhurbaşkanı, Garp Cephesi Kumandanı, Lozan Kahramanı İsmet İnönü’nün torunu, Gülsün Bilgehan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fabrika ayarlarına geri döndüğünü söyledi. Erdoğan’ın Türkiye’nin kurucu liderlerine karşı saplantısı olduğunu belirten Bilgehan, 15 Temmuz gibi bir tehlikeyi atlatmışken Erdoğan’ın Atatürk ve İnönü’yü siyasi rakipleri olarak görmesinin çok yanlış olduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin bağımsız bir devlet olduğunu tüm dünyaya ilan eden Lozan Barış Antlaşmasını hedef almasına İsmet İnönün'nün torunu Gülsün Bilgehan’dan tepki geldi.

İkinci Cumhurbaşkanı, Garp Cephesi Kumandanı, Lozan Kahramanı İsmet İnönü’nün torunu ve CHP Ankara Milletvekili olan Bilgehan, sadece Ulusal Kanal’a konuştu.

Bilgehan, Erdoğan’ın Lozan çıkışını eleştirdi.

Türkiye’nin 15 Temmuz gibi bir tehlikeyi atlattığını belirten Bilgehan, Erdoğan’ın saplantılarından kurtulması gerektiğini ifade etti.

Gülsün Bilgehan, Atatürk ve İnönü’nün partiler üstü değerler olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın Lozan’ın yıldönümünde kutlama mesajı yayınladığını hatırlatan Bilgehan, “çelişkiler Türkiye’nin ciddiyetine yakışmıyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bilgehan ayrıca, Türk milletine çağrı yaptı, dik duruşlarından ötürü teşekkür etti.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr