''İsrail'e silah sattık'' açıklama Pentagon'dan

İsrail'e en büyük destek ise yine Amerika'dan geldi. Pentagon, İsrail'de bulunan Amerika'ya ait bir mühimmat deposundan İsrail ordusuna el bombası ve havan topu mermileri sattıklarını açıkladı. Amerika Kongresi de İsrail'in füze savunma sistemi için 225 milyon dolarlık yardımı onayladı.

''İsrail'e silah sattık'' açıklama Pentagon'dan

Filistin'de yaklaşık 2 bin kişinin ölümüne, on binlerce kişinin de evsiz kalmasına neden olan İsrail'e en büyük destek Amerika'dan geldi. Amerika, İsrail'e hem maddi hem de askeri yardım sağladı.

Açıklama Amerika Savunma Bakanlığı, Pentagon'dan geldi. Pentagon Sözcüsü Amiral Kirby, Amerikan ordusunun Filistin saldırıları sırasında İsrail'e silah sattığını açıkladı.

Amiral Kirby, "ABD, İsrail’in güvenliğini önemsiyor. İsrail savunmasının güçlü ve hazır olmasını sağlamak, ABD’nin ulusal çıkarları için hayati önemdedir. Bu mühimmatın satılması da bu amaçlarla tutarlıdır" dedi.

Kirby, Amerika'nın, İsrail’de bulunan silah ve mühimmat deposundan, İsrail’e 40 milimetre çaplı el bombaları ve 120 milimetre çaplı havan topu mermileri tedarik ettiğini söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan bir Pentagon yetkilisi, İsrail’in mühimmatı bu depodan talep etmediğini, ancak Amerika'nın silahları söz konusu depodan tedarik ederek stoklarını yenilediğini ifade etti.

Amerika'nın İsrail'e desteği bununla sınırlı kalmadı. Amerika Kongresi İsrail’in füze kalkanı sistemi "Demir Kubbe"nin geliştirilmesi için İsrail’e 225 milyon dolarlık para yardımı kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

israil abd filistin pentagon katliam