İpek grubuna ait yayın organları Türkiye'ye yönelik kumpaslar sürecinde nasıl faaliyet yürüttü

F tipi örgütün finans merkezine yönelik operasyon, grubun yayın organları tarafından "medyaya baskı" olarak sunuldu. Peki, İpek grubuna ait yayın organları Türkiye'ye yönelik kumpaslar sürecinde nasıl faaliyet yürüttü? İşte kumpas merkezinin sesi olan yayınlar!

İpek grubuna ait yayın organları Türkiye'ye yönelik kumpaslar sürecinde nasıl faaliyet yürüttü

Fethullah Gülen Terör Örgütü'nün finans kaynaklarına yönelik operasyon kapsamında, Koza-İpek Holding'e yapılan baskın, grubun yayın organları tarafından "medyaya baskı" olarak sunuldu. Grubu ziyaret eden siyasetçi ve gazeteciler de, bunun medyaya baskı olduğunu öne sürdü.

Oysa mahkemenin kararı da, el konulan belgeler de gerçeğin böyle olmadığını ortaya koydu.

Gruba bağlı Bugün TV ve Kanaltürk ile Bugün gazetesinin merkezlerinde arama-el koyma işlemi yapıldı. Ancak incelenen ve el konulan belgeler sadece mali evraklardı. Mahkemenin kararına göre, polis Koza İpek holdingin yurt dışına çıkardığı belgelenen 7 milyar 40 milyon doları araştırılıyordu.

Koza İpek Holding'e bağlı bu yayın organları, Türkiye'ye kurulan kumpas sürecinde aktif rol aldı.

Emniyet içine yuvalanan F tipi örgüt elemanları ile paralel çalışarak, kumpasların sesi oldular.

Örneğin, Bugün gazetesi GATA’da tedavi gördüğü için cezaevine girmeyen emekli Orgeneral Ergin Saygun'u “Paşa keyfi” manşetiyle hedef göstermişti. Bu manşetin ardından tutuklanan Orgeneral Saygun'un hastalığı ilerlemiş, kritik bir ameliyat geçirmişti.

Yayın organları eş zamanlı haberleriyle, Ergenekon davasına malzeme üretmiş, üretilen sahte delillerle de kamuoyu oluşturmuştu.

Balyoz davasında kullanılan sahte belgeler, Taraf ve Zaman gazeteleri ile birlikte manşetlere çekilmişti.

Yine Ergenekon ve Balyoz davalarında F tipi hakimlerin verdiği kararlar sevinçle karşılanmıştı.

ulusalkanal.com.tr