Arçelik - LG işçilerine verilen sözler yerine getirilmedi

Arçelik-LG işçisi 5 gün boyunca eylem yaptı, eşit işe-eşit ücret istedi. Ulusal Kanal canlı yayınında işçilerin taleplerini duyan Genel Müdür Ahmet Sakızlı bunun üzerine işçinin yanına geldi ve taleplerini kabul ettiğini açıkladı. Ne olduysa oldu ve 3 gün sonra Genel Müdür Sakızlı, Ulusal Kanal'a bir yazı göndererek, işçiye verdiği sözlerin çarpıtıldığını iddia etti.

Arçelik - LG işçilerine verilen sözler yerine getirilmedi

Metal işçilerinin Bursa'da başlattığı üretimi durdurma eylemleri birçok fabrikaya yayıldı, işçiler taleplerini fabrika yönetimlerine duyurdu.

Üretimin duruduğu fabrikalardan biri de Gebze'de bulunan Arçelik-LG fabrikasıydı.

Arçelik-LG Genel Müdürü Ahmet Sakızlı Bursa'da metal işçilerinin kazandığı haklarının Arçelik-LG işçilerine de tanınacağını söyledi.

İşçi, genel müdürün bu açıklamasını sevinçle karşıladı ve iş başı yaptı. Ancak 3 gün sonra genel müdür Sakızlı verdiği sözü unuttu.

Ahmet Sakızlı, Ulusal Kanal'a gönderdiği yazıda, "maaşlarda iyileştirme olacak" diye bir ifadesinin olmadığını söyledi. Sakızlı, haberin düzeltilmesini istedi.

Şimdi ekranlarınıza Renault'da yapılan o anlaşmayı getiriyoruz. İşte, Renault işvereni ile işçiler arasında yapılan 9 maddelik anlaşma...

1- İlk hafta 1.000 lira avans verilecek. 2- Banka promosyonu 480 lira olacak. 3- Her yıl performansa göre 600 lira ek ücret. 4- Ücretlerde iyileştirme yapılacak. 5- Düşük ücretle çalışanlara yüksek prim ödenecek. 6- Hiçbir işçi işten çıkarılmayacak. 7- Sendika özgürlüğü tanınacak. 8- Zarar işçiden tazmin edilmeyecek. 9- Savcılık şikayetleri geri çekilecek.

İşte, Arçelik-LG Genel Müdürü Ahmet Sakızlı'nın "kefilim" diyerek işçinin taleplerini kabul ettiği o konuşma.

Şimdi Arçelik-LG işçisine verilen sözlerin tutulup-tutulmayacağı merak konusu...

arçelik