Kenya devlet başkanı alay konusu oldu

Kenya devlet başkanı alay konusu oldu

Kenya Devlet Başkanı Kenyatta kendi ülkesinde ‘misafir muamelesi görmeye’ başladı. Kenyatta'nın sürekli yurtdışı ziyaretine çıkması, yoksul halkın tepkisini topladı.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta’nın yolsuzluk sorununu yıllardır çözemeyen ve yoksullukla boğuşan ülkesinde ‘durmayıp’ sürekli yurtdışı ziyaretlerinde bulunması halkın tepkisini çekti. Yaklaşık 1 hafta içinde Güney Afrika’daki Çin- Afrika İşbirliği (FOCAC) zirvesiyle Fransa’nın başkenti Paris’teki Dünya İklim Zirvesi’ne gidip Malta’daki İngiliz Milletler Topluluğu liderlerinin görüşmesine katılan Kenyatta, ülkesine döndüğünde ise ‘Kenya’yı ziyarete gelen yabancı devlet lideri’ olarak anılmaya başlandı.

Sosyal medya kullanıcıları bu hafta sonu da Ruanda’ya gidecek olan Kenyatta’nın ‘Kenya ziyareti’nden kareleri paylaştı. #UhuruKenyada (UhuruInKenya) etiketiyle yapılan eleştirel paylaşımlardan bazıları şöyle:

‘Uhuru Nairobi’deki Ulusal Park’ı ziyaret etme fırsatı buldu. Nairobi’de kentin içinde bir park olması kendisini bir hayli şaşırttı.’

‘Misafir lider Kenyatta, Kenya’ya indikten kısa süre sonra ziyaretçi defterini imzaladı.’

​‘Uhuru Kenyatta’nın bir sonraki ziyaret noktası olarak Kenya’yı seçmesinden onur duyuyoruz.’

​‘Kenyatta’nın konuşmasını kendi dillerinde yaptığını duyan Kenyalılar sevinçten çılgına döndü.’

​‘Çocukluğu ve gençliğinin büyük bölümü Kenya’da geçmişti.’

​‘Kenya kutsanmış bir ülke. Önce (ABD Başkanı Barack) Obama, ardından Papa Francis, şimdi de 1 numaralı turist Kenyatta.’ (sputnik)