Alparslan Arslan'ın kardeşi: Abim susturulmazsa konuşacak

Danıştay 2'nci Dairesi Üyesi Muftafa Yücel Özbilgin'in katil zanlısı Alparslan Arslan konuşacak. Alparslan Arslan'ı cezaevinde ziyarete giden kardeşi Hilal Arslan, "Abim birileri tarafından susturulmazsa açılacak olan davada konuşacak" dedi. Alparslan Arslan'ın faili olduğu Danıştay saldırı, Fethullahçı hakim-savcılar tarafından Ergenekon tertibine de dayanak olarak gösterilmişti.

Alparslan Arslan'ın kardeşi: Abim susturulmazsa konuşacak

Danıştay cinayetinin faili Alparslan Arslan konuşacak. Bu bilgili, Arslan'ı ziyarete giden kardeşi Hilal Arslan açıkladı.

Danıştay 2'nci Dairesi Üyesi Muftafa Yücel Özbilgin'in öldürüldüğü 17 Mayıs 2006'daki saldırının faili Arslan, kendisini Maltepe Cezaevi'nde ziyarete giden ailesiyle görüşmeyi kabul etmiyordu. Arslan ailesiyle görüşmeyi ilk kez 6 Haziran'da kabul etti.

Alparslan Arslan annesi ve iki kız kardeşiyle yaptığı görüşmede Danıştay saldırısıyla ilgili de diyalog yaşandı.

Alparslan Arslan'ın kız kardeşi Hilal Arslan Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Abim birileri tarafından susturulmazsa konuşacak. Biz de gerçekler ortaya çıksın istiyoruz" dedi.

"ABİM KONUŞACAK: Abime, "10 yıldır sen içeride yatıyorsun, biz de dışarıda. Sen bir şeyleri biliyorsun ama biz hiçbir şey bilmiyoruz. Artık konuşman lazım. Neden cezaevindesin?" diye sordum. "Osman Yıldırım'ın işlediği suçlar yüzünden buradayım" dedi. Yıllar sonra ilk kez bir cümlesini duyduk. Abime "yeni dava başlıyor, paralel yapı var. Bu yapı üzerine gidilecek ve özellikle emniyetten bazı kişilerin isimleri geçecek. Bildiklerini konuşman gerekiyor" dedi. (...) Önemli olan abim dile geldi. İnşallah başkaları tarafından susturulmazsa herhangi bir tehlike etrafında yoksa açılacak olan davada da konuşacaktır."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Danıştay cinayeti dosyasının yeniden açıldığı ve Arslan ile Fethullah Gülen arasındaki ilişkinin araştırıldığı ortaya çıkmıştı. Danıştay cinayeti Ergenekon tertibine de dayanak olarak gösterilmişti.

ulusalkanal.com.tr

alparslan arslan