Üniversite Kapısı AKP YÖK'üne Kapalı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri 1980 darbesinin ürünü olan YÖK'ü kuruluşunun 32. Yıl dönümünde protesto etmek için üniversite yemekhanesinin 1.katında biraraya geldi.

Üniversite Kapısı AKP YÖK'üne Kapalı

FKF, Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kollektifleri ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerininde aralarında bulunduğu yaklaşık 200 üniversite öğrencisi yemekhane masalarına vurup tüm yemekhaneyi bu durumu protesto etmeye davet etti.

Sloganlarla yemekhane içerisinden bahçeye çıkan öğrenciler kortej halinde "AKP'den hesabı Gençlik soracak, AKP YÖK'ünü al başına çal" sloganları ile rektörlük binası önüne yürüdüler.Rektörlük binası önünde basın açıklaması yapan öğrenciler "Para babalarının değil üniversitenin asli unsurları olan öğrencilerin üniversite yönetiminde söz sahibi olacağını söyledi.

AKP'nin YÖK'ün ismini TYÖK yapmakla biz öğrencileri kandıramayacağını, Haziran direnişi ile birlikte ayağa kalkan gençlik,üniversitelerini bilim düşmanlarına teslim etmeyeceklerini söylediler."Basın açıklamasının ardından rektörlük önündeki çardaklarda Demokratik Üniversite Forumu düzenleyen öğrenciler, Öğrenci Komitesini oluşturuldu.

ulusalkanal.com.tr