Emniyet müdürleri Vatan saflarında

Türkiye seçim sathına hızla ilerleken Vatan Partisi de kadrolarını yeni isimlerle güçlendiriyor. Bu kez İstanbul'da önemli bir katılım yaşandı. Tansu Çiller döneminde Başbakanlık koruma müdürü olan Emekli Emniyet Müdürü Resul Kalkan Vatan Partisi'ne katıldı. CHP'den istifa ettiğini belirten Kalkan, ''Ülkenin savunucularının Vatan Partisi'nde olduğunu görünce burada olmam gerektiğine inandım'' dedi

Emniyet müdürleri Vatan saflarında

Milliyetçileri, Halkçıları ve Sosyalistleri birleştirme parolasıyla yola çıkan Vatan Partisi, 7 Haziran seçimleri öncesinde yeni katılımlarla kadrolarını güçlendirdi. Partiye İstanbul'da bir katılım daha yaşandı.

Emekli Emniyet Müdürü ve Tansu Çillerin Başbakanlığı döneminde Koruma Müdürü olan Resul Kalkan Vatan Partisine katıldı.

"Ülkenin ve vatanın savunucularının Vatan Partisi saflarında olduğunu görünce benim de burada olmam gerekliliğine inandım ve bugün aranızdayım mutluyum gururluyum."

Kalkan daha önce CHP üyesi olduğunu belirtti, "neden Vatan Partisi"sorusunu yanıtladı.

"CHP'nin üyesiydim düne kadar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de zımmen AKP iktidarına destek verdiği inancı oluştu bende. Ülkemizin 12 senden beri giderek karanlığa yol almakta olduğunu ne yazık ki gözlemlemekteyiz. Bunun çıkış yolunun mevcut muhalefet partileriyle bir yere varılamayacağını hükmettim."

Kalkan'ın üyeliği İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Kalkan'ı, kamuoyuna İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel tanıttı.

Emekli Emniyet Müdürü Resul Kalkan, F tipi örgütle mücadelenin yetersiz kaldığını belirtti.

"İktidarın kendisine de dokunacağı için bir yere kadar getiriliyor bir yerden sonra da akim kalıyor. Bu iktidarın sonlanmasından sonra belki ülkemizin gerçek polisi olacak bir kadro oluşur."

Açıklamaya Emekli Emniyet Müdürü olan Vatan Partisi Sinop Milletvekili adayı Adnan Konukman da katıldı. Konukman, milli hükümet döneminde F tipi örgütü tamamen tasfiye edeceklerini belirtti.

"Şu andaki siyasal iktidarın yaptığı F tipini ayıklama şeklinde ama aslında o kendi polisini yaratıyor. Biz iktidar olduğumuzda partimizin programı olan milli hükümet programını hayata geçireceğiz."

Resul Kalkan – Emekli Emniyet Müdürü 1950 yılında Sivas’ta doğdu. 1965 yılında Polis Koleji’ne girdi. 1971 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Diyarbakır, İstanbul, Erzincan, Kastamonu illerinde görev yaptı. 1993 – 1997 yılları arasında Başbakanlık Koruma Müdürlüğü yaptı. 2010 yılında Polis Başmüfettişliğinden emekli oldu. Evli, 2 çocuk babası.

Adnan Konukman – Emekli Emniyet Müdürü 1944 yılında Sinop’ta doğdu. 1962 yılında Sinop Lisesi’ni bitirdi. 1972 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Ankara, Erzurum, İstanbul, Erzincan illerinde görev yaptı. 1998 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü APK Daire Başkanlığı’ndan 1. Sınıf Emniyet Müdürü olarak emekli oldu. Evli, 1 çocuk babası. Vatan Partisi Sinop Milletvekili Adayı.

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr