TSK kaygılı!

Milli Savunma Komisyonu'ndan geçen paralı askerlik konusunu da içeren düzenleme ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri kaygılı. Komuta kademesinin kaygısının nedeni ise, sınır hattındaki teyakkuz ve Türk ordusunun savaşa hazırlık durumunun göz önüne alınması. Asker, personel açığı ve düzenlemenin yaratacağı psikoloji nedeniyle endişeli.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milli ordu sistemini alt üst edecek askerlik düzenlemesine karşı itirazları basına yansıdı. Asker, hem terör tehdidi hem Türk ordusunun savaşa hazırlık durumu hem de düzenlemenin yaratacağı psikoloik etki nedeniyle kaygılı.

Karagahta, Milli Savunma Komisyonu’ndan jet hızıyla geçen bedelli askerlik düzenlemesi için bir "karşı duruş" havası hakim. Zira konunun son Yüksek Askeri Şura toplantısında, gündem maddeleri arasında yer almadığı belirtiliyor.

Miliyet Gazetesi'nin haberine göre; Şura’da komuta kademesinden bir isim de Davutoğlu’na bedelli askerlik konusunda bir kararlarının olup olmadığını sordu. Davutoğlu'nun yanıtı ise "Netleşen bir şey yok" şeklide oldu. Üstelik, YAŞ'tan sonra Davutoğlu’nun, AKP grup toplantısında yaptığı "28 yaş ve 18 bin Lira" kriterleri de toplantıda gündeme bile gelmedi.

Haberde, askerin en önemli sıkıntısının kadro yeterliliği olduğu belirtildi. Karargah, bir önceki bedelli askerlik kararını göz önüne alarak şimdiki kriterlerin daha makul olduğunu ve başvuru oranını artıracağını düşünüyor.

Kaygılardan biri de sınır hattından yaklaşan terör tehdidi. Çünkü Türk ordusu olası sıcak gelişmelere karşı teyakkuzda. Bu çerçevede hazır birliklerin sayısı en fazla seviyede tutuluyor. Düzenleme "Personel açığı yaratabilir" vurgusu yapılıyor.

Askerler, silah altındaki askerlerin durumdan etkileneceğini belirtti. "Türkiye’nin içinde bulunduğu durum değişmediği sürece bedelli askerliğe sıcak bakamayız yorumu yaptı.

ulusalkanal.com.tr