CHP'de ön seçim hazırlığı

CHP, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde 55 ilçede ön seçim hazırlığında. Seçimlerin en çekişmli geçeceği noktalardan biri İstanbul 2'inci Bölge olacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise son dakika kararı ile seçimlere İzmir 2'inci bölgeden girecek.

7 Haziran seçimleri için milletvekiliği aday adayı krizi yaşayan CHP ön seçim kararı aldı. Parti içi dengeleri de belirginleştirecek olan ön seçimler 29 Mart Pazar günü yapılacak.

İstanbul 2'inci bölge Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Fatih, Sarıyer, Eyüp Gaziosmanpaşa, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu'nu kapsıyor. 66 bin üyenin oy kullanması beklenen ön seçimde Sarıgül, Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, Şinasi Öktem, Aykut Erdoğdu, Melda Onur ve Ercan Karakaş gibi isimlerle yarışacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylığında ani bir karar değişikliğine gitti. Kılıçdaroğlu İstanbul'dan kontenjan adayı olmak yerine ön seçime girecek. Ön seçim bölgesi ise İzmir ikinci bölge olacak. Bu kararda, Deniz Baykal gibi isimlerin ön seçime girmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

ön seçim hazırlığı