Yeni buluntular heyecan yarattı

Arkeoloji dünyasında heyecan yaratan keşifler haberi var sırada... Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda 2 bin 400 yıllık olduğu tahmin edilen "mutfak" ve kadın odası" bulundu. Hakkari'de ise akademisyenlerce yürütülen arazi çalışmaları sırasında Urartu dönemine ait 3 odalı kaya mezarı tespit edildi.

Yeni buluntular heyecan yarattı

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış vatan topraklarında arkeolojik buluntular gün yüzüne çıkarılıyor. Bu alanda heyecan yaratan haberler Antalya ve Hakkari'den geldi.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda 2 bin 400 yıllık olduğu tahmin edilen "mutfak" ve "kadın odası" bulundu.

Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Dündar, kazılar sayesinde Likya Birliği döneminde insanların konut yaşamlarına ilişkin bilgilere ulaştıklarını vurguladı. Antik kentin yerleşim yerlerinin yoğunlukta bulunduğu Tepecik'te, bir askeri garnizonun da olduğunu belirtti.

Hakkari'de ise akademisyenlerce yürütülen yüzey araştırmaları sırasında Urartu dönemine ait 3 odalı kaya mezarı bulundu.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Tanyürek, Akkuş köyü Çetintaş mezrasında bulunan mezarda inceleme yaptı. Kilit aksamından mezarın erken dönemlere ait olduğunun anlaşıldığını söyledi.

ulusal.com.tr

antalya arkeoloji Kaş Patara Antik Kenti