Denizli ziyaretçilerinin ilk tercihi: Fırın kebabı
Denizli'de kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen Denizli kebabı, oldukça meşhur. Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Elle yemesi ise yıllar öncesine dayanıyor.
Haber: Sabri Kasapoğlu
Geleneksel yöntemle servis ediliyor, çatal ve bıçak kullanılmadan tüketiliyor. Bu yöresel lezzetin adı Denizlifırın kebabı.
Denizli'de 1927'li yıllardan bu yana geleneksel yöntemlerle hazırlanan Denizli kebabı, kente gelen ziyaretçilerin yemek tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Bir yaşını geçmemiş kuzu etleri kullanılıyor. Tandır ateşinde sakız ağacı ile pişiriliyor.
Parçalara ayrılan kuzu etleri, özenle fırına yerleştiriliyor. Piştikten sonra satırlar ile doğranıyor.
Yöresel lezzet soğan, domates ve lavaş pide eşliğinde müşterilere servis ediliyor.
Çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilen meşhur Denizli kebabını bir yiyen bu lezzetten vazgeçemiyor.