ABD raporu: Donanma yetersiz savaşı kaybederiz

Ordu gücünün esası donanmaya dayanan Amerika Birleşik Devletleri'nin denizlerdeki eksiklikleri raporlara yansıdı. "ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirme Merkezi"nin raporuna göre, Amerika'nın Çin veya Rusya’ya yönelik büyük askeri operasyonları desteklemek için “yetersiz” olduğu belirtildi.

ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirme Merkezi, çarpıcı bir rapor yayımladı.

Merkezin çıkardığı rapora göre, Amerika donanması Çin veya Rusya’ya yönelik olası bir operasyonu destekleyecek güçte değil. Bu durum "Amerika’nın bir savaşı kaybetmesine neden olabilir" değerlendirmesi yapılıyor.

Donanma'nın lojistik destek filosunun büyüklüğündeki eksiklikler de raporda dile getirildi. 50 gemi için ayrılan 47.8 milyar dolar bütçenin yetersiz kalacağını, 2048 yılına kadar 143 adet lojistik geminin tedarik edilmesi gerektiğini savunuluyor.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi de Çin donanmasını ele aldı. Analize göre Çin 300 gemiye ulaşarak, 287 gemisi olan Amerikan donanmasını geride bıraktı. ABD ve Çin’in ardından gelen Rusya’nın 83, İngiltere’nin 75 ve Avustralya’nın 45 gemisi bulunuyor.

Çin donanmasının gemi sayısı İngiltere, Hindistan, İspanya ve Almanya’nın toplamından daha fazla.

ulusal.com.tr

abd