Erdoğan'dan yeni kararname

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nda yeni atamalar yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne Murat Gürül getirildi. Mevlüt Aydın da Devlet Su İşleri Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Erdoğan'dan yeni kararname

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle bürokrasideki atamalar sürüyor.

Son atamalar ise Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nda oldu. İlgili makamdaki mevcut kişiler başka yere atanmak üzere görevden alındı. Atamalar o isimlerin yerine yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne Murat Gürül, yardımcılığına da Birol İnceciköz atandı.

Telif Hakları Genel Müdürlüğüne Dr. Hurşit Ziya Taşkent, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Ekrem Diler, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne Murat Karahan getirildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt olurken, Kültür Bakanlığı 1'inci Hukuk Müşaviri olarak Metin Dede görevlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda da önemli makamlarda değişiklik yapıldı. Buna göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Mevlüt Aydın, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne Volkan Mutlu Coşkun, Hayvancılık Genel Müdürlüğüne Zekeriya Erdurmuş atandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin başına Ahmet Güldal'ın atandığı Resmi Gazete'ye göre, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uzun oldu.

Tarım Bakanlığı'nın 'inci Hukuk Müşavirliği görevi de Dursun Kelkit'e verildi.