İzmir'deki geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi

İzmir'deki depremzedeler için hazırlanan geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi. Gelecek hafta çadırlarda kalan yurttaşların konteynerlere yerleştirilmesi bekleniyor.

İzmir'deki geçici barınma merkezine 400 konteyner yerleştirildi

Ege Denizi’ndeki 6.9 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve ağır hasar nedeniyle boşaltılan İzmirli depremzedeler gelecek hafta çadırlardan konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezine alınacak.

Bayraklı ilçesindeki yıkımın ardından yapımına başlanan geçici barın alanlarına 400 konteyner yerleştirildi. Hafta sonuna kadar 150 konteyner daha yerleştirilerek barınma alanı çalışmasının tamamlanması bekleniyor.

Haydar Aliyev Caddesi'nde yapılan geçici barınma merkezinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin çalışmalar sürüyor. Toplam 550 konteynerin kurulacağı bölgede altyapı çalışmaları tamamlandı.

Vinçler, aracılığıyla konteynerler geçici barınma alanına indirmesi işlemleri devam ediyor. Görevliler konteynerleri depremzedelerin kullanımına hazır hale getiriyor. Sosyal donatıların yapılması için de aralıksız çalışma sürdüren ekiplerin çalışmaları hafta sonu tamamlaması bekleniyor.

deprem ege denizi