"Yüreği olan Yatağan'a gelsin"

"Yüreği olan Yatağan'a gelsin"

1 Mayıs Yatağan’da “Özelleştirmeye hayır” mitingi olarak kutlanacak. İşçiler bayramlarında Direnişin Başkenti Yatağan’dan bir kez daha seslenecek.

Emekçiler 1 Mayıs’ta Özelleştirmeye karşı Yatağan’da buluşuyor. Saat 15:00’da Atatürk Anıtında başlayacak yürüyüş Madenci Anıtının bulunduğu Yatağan Otogarında toplanılacak.Tes İş Sendikası, Türkiye Maden İş Sendikası.

Türkiye Gençlik Birliği’de Direniş Çadırı önünde işçilerle birlikte yürüyeceklerini açıkladı.

TGB 1 MAYIS PROGRAMINI YATAĞAN’DAN AÇIKLADI! “ Emekçi yeniden milletin efendisi olacak”

TGB Genel Başkanı Çağdaş CengizveTLB Genel Başkanı Bora Çelik 1 Mayıs Programını Direniş Çadırında açıkladı.

Cengiz “Yatağan’da Direniş Destanı yazan yiğit Yatağan işçileri, sizlerle birlik olmaktan omuz omuza mücadele etmekten gurur duyduk.İşte bu yüzden 1 Mayıs açıklamamızı yapılabilecek en doğru yerde yaptığımızı düşünüyoruz. Yatağan işçilerinin Direniş Çadırında bütün Türkiye’yi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde meydanları doldurmaya çağırıyoruz.” Dedi.

2014 yılının 1 Mayısına girerken elbette bizi kahreden emek düşmanı, özgürlük düşmanı, vatan düşmanı siyasi iktidara karşı öfkemizi haykıracağız meydanlarda.Biz üniversiteli ve liseli gençler kaderimizi emekçi halkımızın kaderi ile birleştik. Çünkü ancak emekçi halkımız, ayak altına alınmaya kalkılan emekçi halkımız milletin efendisi olsun yeniden, Cumhuriyet Devriminin ideali olduğu gibi. Milletin efendisi olursa yeniden Ancak o zaman bizlerde yükseliriz, bizlerde bu ülkenin bir ferdi olmaktan çok daha fazla gurur duyarız. Cumhuriyetimizi savunmak, vatanımızı savunmak en başta emeğimizi savunmaktan, emekçinin haklarını savunmaktan geçer. Çünkü vatan emektir, vatanı vatan yapan şey doğası, dağları, nehirleri değildir, aynı zamanda onu bir cennet yapan insan emeğidir.Vatanımızı seviyoruz, emeğimizi seviyoruz işte bu yüzden emekçimizin kaderi ile kendi kaderimizi her zaman birleştiriyoruz.İşte 1 Mayıs 2014 tarihinde bütün Türkiye’de meydanlarda haykıracağımız büyük özlem budur. Emekçi yeniden milletin efendisi olacaktır.” Dedi.

29 Nisan’da bu soyguncular talancılar ihaleyle milletin büyük enerjisiyle, emeğiyle ürettiği santrallerri ihaleye çıkartıyorlar.Buna en büyük cevabı Yatağan’daki 1 Mayıs kutlaması ile vereceğiz.

Emekçi Türkiye’yi birleştiriyor ve 1 Mayıs’a giderken mesele bir alan tartışmasına indirilmeye çalışılıyor.Biz bu tartışmayı asıl gerçekleri örten bir tartışma olarak görüyoruz çünkü bugün 1 Mayıs’ın anlamı, önemi bir alan tartışmasının çok çok ötesindedir.İşçi sınıfının umutlarının, sorunlarının, çözümlerinin tartışıldığı 1 Mayıslar anlamlıdır.İşte biz bu yüzden 1 Mayıs açıklamamızı büyük mücadelenin beşiğinde, direnişin merkezinde Yatağan işçieri ile birlikte verriyoruz.Yeniden buraya işaret etmek için. Emekçi halkımızın birliği ve birlikte vereceği mücadele geleceğimizin karartılmaması müsaade etmeyecek anlayıştır. İşte biz Emekçi halkıyla kaderini birleştirmiş olan gençler Emeği için, vatanı için, mücadele eden emekçilerle omuz omuza 1 Mayıs meydanlarında olacağız.Yatağan’da 1 Mayıs’ı kutlayacağız. İstanbul’da o alan tartışmalarını bir yana koyarak Kadıköy’de Türk İş ile beraber İşçi sınıfımızla beraber omuz omuza Kadıköy meydanında kutlayacağız. Ankara’da Tandoğan meydanı ve İzmir’de Gündoğdu meydanında emekçilerimizle omuz omuza olacağız.İşçiler İstiklal Marşıla vatanı ve emeği savunma iradesi ile 1 Mayıs’ı kutlayacaklar.İşçi sınıfının onurlu mücadelesini baltalamaya kalkanların oyununa asla izin verrmeyeceğiz.İşte bu yüzden gerçek anlamda birlik mayısı olması için alanlarda olacağız.” Dedi.

YÜREĞİ OLAN YATAĞAN’A GELSİN!

TGB Muğla il Başkanı Özgür Bursalı “ özelleştirmecilere bir süprizimiz var yüreği olan Yatağan’a gelsin” dedi.

29 Nisan’da gerçekleşecek Çuval davası için “ne 16 yıl nede idam cezaları bizi bu yoldan vazgeçiremez. Vatan ve emek mücadelesine Türkiye Gençlik Birliği canını koymuştur.Bizlerde 1 Mayıs’ta da TGB olarak Yatağan’da barikatın çocukları, yiğit Yatağan işçileri ile omuz omuza kol kola yürüyeceğiz. Buradan ilan ediyoruz iktidarın temsilcilerine ve o ihalecilere size bir süprizimiz var 1 Mayıs’ta TGB korteşini izleyin. Ve yüreğiniz varsa hepinizi Yatağan’a bekliyoruz.

İşçi gençlik karşılıklı sloganlarla mücadeleye selam gönderdi. “ Direnişe devam Kurtuluşa selam, İşçi gençlik el ele tam bağımsız Türkiye”

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr