Büyükelçi atamları Resmi Gazete'de

Türkiye'nin bazı büyükelçiliklerine yapılan atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Belgrad Büyükelçisi olarak atandı. Daha önce Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak da görev yapan Büyükelçi Ali Naci Koru, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Daimi Temsilcisi oldu.

Büyükelçi atamları Resmi Gazete'de

Büyükelçiatamaları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Belgrad büyükelçisi olarak atandı. Bilgiç’in önümüzdeki hafta Sırbistan’a giderek göreve başlaması bekleniyor.

Daha önce Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak da görev yapan Büyükelçi Ali Naci Koru, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Cenevre Daimi Temsilcisi oldu. Cenevre’ye gönderilen Ali Naci Koru, FETÖ’nün yurtdışı okullarının Dışişleri Bakanlığı’ndaki en önemli aktörü olarak görülüyordu.

Bakanlık Müşaviri Atılay Ersan Oman Büyükelçisi, Teftiş Kurulu üyesi Deniz Özmen Panama Büyükelçisi, Avrupa İşleri Genel Müdürü Hatice Aslıgül Üğdül Bratislava Büyükelçisi olarak atandı.

Merkezden yapılan atamaların dışında bazı büyükelçilerin de görev yerleri değiştirildi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş Lizbon Büyükelçisi, BM Cenevre Daimi Temsilcisi Mehmet Ferden Çarıkçı Viyana Büyükelçisi, Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Ahmet Yazal da Ulanbatur Büyükelçisi olarak atandı.

Maskat Büyükelçisi Uğur Doğan, Bratislava Büyükelçisi Lebibe Gülhan Ulutekin, Lizbon Büyükelçisi Ebru Barutçu Gökdenizler ve Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay ise merkezde görevlendirildi.

ulusalkanal.com.tr

Resmi Gazete büyükelçi atamalar