Marmara Depremi'nin 21. yılı

17 Ağustos 1999'da merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan Marmara Depremi'nde Türkiye, büyük bir acıyı yaşadı. Asrın felaketinde 17 binin üzerinde insanımız yaşamını yitirdi. Felaketin üzerinden 21 yıl geçti ama acılar ilk günkü gibi taze... Depremde hayatını kaybeden yurttaşlar, başta Gölcük olmak üzere birçok noktada anıldı.

Marmara Depremi'nin 21. yılı

Bundan tam 21 yıl önce saatler 03.02'yi gösterdiğinde Türkiye, asrın felaketini yaşadı. On binlerce canımız bu felakette hayatını kaybetti. Türkiye onları unutmadı. Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesi başta olmak üzere birçok kentimizde yitirdiklerimiz anıldı.

Kavaklı Sahili'ndeki Deprem Anıtı önünde anma etkinliği düzenlendi. Felaketin yaşandığı saatte anıta çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu. Depremin hayattan kopardığı yurttaşlarımız için dua edildi.

Anma etkinliğine kent protokolünün yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı. Vali Seddar Yavuz, törende konuştu.

21 yıl geçti o asrın felaketinin üzerinden ancak acılar ilk günkü gibi taze... Boğazlar düğümleniyor. Yürekleri yakan o acı dinmiyor.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlar, Yalova'da da anıldı. Yurttaşlar, sahildeki Deprem Anıtı'na kadar "sessiz yürüyüş" yaptı.

Depremde yaşamını yitirenlerin isimlerini taşıyan mermer blokların bulunduğu anıt, ziyaret edildi. Program, depremin yaşandığı saatte duaların edilmesiyle son buldu.

Sakarya'da da, depremde hayatını kaybedenler unutulmadı. Demokrasi Meydanı'nda anma programı yapıldı. Duygu dolu anlar yaşandı.

Depremi yaşayan vatandaşların röportajının yer aldığı film gösterimi yapıldı.

Bursa'da da arama kurtarma ekipleri depremde hayatını kaybedenleri andı. AFAD'ın tatbikat alanında bir araya gelen yaklaşık 500 kişilik ekip, saatler 03.02'yi gösterdiğinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Anma programı kapsamında kent içinde araç konvoyu oluşturdu.

Anma programlarının tamamında yurttaşların dilinden dökülen ortak cümle, 'bir daha böyle acılar yaşamayalım' oldu.

ulusal.com.tr

marmara depremi gölcük 17 ağustos 1999