TÜPRAŞ aşırı fiyat suçlamasına cevap verdi

TÜPRAŞ'tan Rekabet Kurumu'nun kestiği 412 milyon liralık ceza ile ilgili açıklama geldi. TÜPRAŞ, "aşırı fiyatlama" suçlamasını reddetti, yüksek vergilere işaret etti. Açıklamada, yasalara aykırı olduğu belirtilen cezayla ilgili yasal hakların kullanılacağı belirtildi.

TÜPRAŞ aşırı fiyat suçlamasına cevap verdi

Rekabet Kurumu tarafından 412 milyon lira para cezasına çarptırılan TÜPRAŞ açıklama yaptı.

TÜPRAŞ, aşırı fiyatlama suçlamasına yanıt verdi. Açıklamada, cezanın 11 Ekim 2008 ile 1 Ocak 2009 arası dönemi ilgilendirdiği belirtildi.

Kurum, Akaryakıt vergileri ve dağıtımdaki kar paylarının, pompa fiyatlarının oluşmasında etkili olduğunu hatırlattı. TÜPRAŞ, cezaya konu olan dönemde, rafineri çıkış fiyatlarının düştüğüne, vergilerin ise arttığına dikkat çekti.

Dönem başında benzin pompa fiyatının yüzde 25’ini oluşturan rafineri satış fiyatı yüzde 16’ya, motorinde ise yüzde 35’ten yüzde 26’ya gerilemiştir. Aynı dönemde vergi yükü ise benzinde yüzde 63’ten yüzde 70’e, motorinde yüzde 51’den, yüzde 58’e yükselmiştir. Bu çerçevede, şirketimizin rafineri satış fiyatlarını indirdiği bu dönemde, pompa fiyatlarındaki vergi etkisi açıkça görülmektedir.

Açıklamada, 412 milyon liralık "aşırı fiyatlama" cezasının yasal mevzuat ile Rekabet Kurumu içtihat kararlarına aykırı olduğu vurgulandı. TÜPRAŞ, 17 Ocak'ta yayınlanan karar özeti ile ilgili tüm yasal hakların kullanılacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

rekabet kurumu tüpraş para cezası