Öncü Gençlik ‪Aykutalp Avşara Özgürlük‬ için yürüdü!

Gezi eylemleri sırasında Tayyip Erdoğan’a “diktatör” dediği için 1 yıl 2 ay hapis cezası alan Erciyes Üniversitesi öğrencisi ve Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar için yüzlerce kişi Güvenpark’a yürüdü

Öncü Gençlik ‪Aykutalp Avşara Özgürlük‬ için yürüdü!

“Gençlik Vatan Savunmasında”, “Aykutalp Avşar yalnız değildir”, “Öncü Gençlik geliyor titre Akp” sloganlarıyla yürüyen yüzlerce genç arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Ethem’in vurulduğu yerde basın açıklaması gerçekleştiren Vatan Partisi üyeleri adına açıklamayı Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Berkan Özer gerçekleştirdi. Berkan Özer basın açıklamasında şu noktalara değindi.

“Korku onların bacasını sarmıştır. Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanımız Aykutalp Avşar 12 Mart günü Tayyip Erdoğan’a ‘diktatör’ dediği için tutuklanmıştır. Bu tutuklama bir çöküşün göstergesidir. Akp iktidarı, 13 yıldır işlediği suçların, İç Güvenlik Yasaları’yla, yaptıkları kaçak saraylarla üstünü kapayamacağını, örtbas edemeyeceğini anlamıştır. Çareyi Haziran Ayaklanması’nın, vatan mücadelesinin öncüsü, gençliğe saldırmakta buldular. Akp iktidarı, çelikten iradesi ile Cumhuriyet’e saldıranlara karşı göğsünün siper eden gençliği en büyük düşman olarak görmektedir. Gençlik vatan savunmasında siperlere girmiştir, Akp’yi yıkıacak iradeyi örgütlemektedir.

Tayyip Erdoğan’ın hukuktan bihaber olduğu biliyorduk ama tarihten de bihaber olduğunu öğrendik. Kendi sarayından ayağından asılan Mussolini’den , yerin altında bodrumlarda cehennemi yaşayan Hitler’den ya da daha yakin olan Silivri’den Haziran Ayaklanması’ndan ders çıkarmıyor. Gençliğe dokunan yıkılır. Tarih bunu göstermiştir.” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı. “Silivri duvarını yıktık gelir Kayseri’de de yıkarız. Yıkılanlardan, sonları gelenlerden Cami duvarını kurtaracağız!”.