Yerli uygulama Piri ile 20 ülkede 30 şehre sanal seyahat imkanı

Kovid19 salgını nedeniyle insanların evlerine çekilmesinin ardından olası kalabalıkları önlemek amacıyla tarihi ve kültürel mekanlar da kapatıldı. Ancak bu durum turistik mekanları ya da başka şehirleri görmeye engel değil... Turizm rehberleri hazırladıkları sanal uygulamalarla, Türkiye ve dünyanın kültür mirası şehirlerini evlere taşıyor. En çok ilgili gören şehir ise kadim İstanbul…

Yerli uygulama Piri ile 20 ülkede 30 şehre sanal seyahat imkanı

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada insanların evlerine kapanmasıyla sanal turlara ilgi arttı.

Yerli mobil seyahat uygulaması Piri, dijital rehberlik imkanıyla 20 ülkede 30 şehre sanal turlar düzenliyor. Piri’nin kurucusu Tülin Yücel Altaş, uygulamada İstanbul’un en çok ilgi gören şehirler arasında olduğunu belirtti.

İsmini, Türk kaşif ve kartograf (Haritacı) Piri Reis'ten alan uygulamada, sanal turlara sesli anlatımlarıyla uzman isimler ve seyahat yazarları eşlik ediyor.

Telefonlara ücretsiz indirebilen Piri ile kullanıcılar, sanal turların yanı sıra 3 binden fazla tamamen içeriğe de ulaşabiliyor.

Türkiye'nin tüm şehirleri kapsamak üzere içerik sayılarını arttıracaklarını belirten Yücel Altaş, yakın zamanda Şanlıurfa Göbeklitepe turunu kullanıcılarına sunacaklarını söyledi.

ulusal.com.tr

koronavirüs