"Mısır’daki saldırı PKK’yı hatırlattı"

Mısır El Tecammu Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Fayyad, Mısır'da ki saldırılarının PKK'yı hattırlattığını ifade etti.

"Mısır’daki saldırı PKK’yı hatırlattı"

Mısırlı El Tecammu Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Fayyad, Mısır'da ki saldırılarının PKK'yı hattırlattığını ifade etti.

Fayyad, saldırılara ilişkin ulusalkanal.com.tr'nin sorularını yanıtladı

Sina Yarımadası’nda düzenlenen saldırının Müslüman Kardeşler ile bir alakası var mı?

Sina Yarımadası’nın kuzeyinde düzenlenen saldırıyı Müslüman Kardeşler ile bağlantısı grupların gerçekleştirdiği kesin. Amaçları Mısır devletini zayıflatıp bölmek. Bu tür saldırılar PKK tarafından Türk halkına gerçekleştirildiğinde Türk Ordusu ne yapıyorsa, Mısır ordusu da aynısı yapacaktır.

Verilebilecek en ağır cevap verilmeli

Sina Yarımadası’nda faaliyet gösteren bu terörist grupların liderlerinden bir tanesi, “Mursi geri dönene kadar Sina Yarımadası’nda Mısır’a huzur yok” açıklaması yaptı.

Bu açıklama bu saldırıyı yapanların arkasında kim olduğunu çok iyi gösteriyor.

Bu tür gruplarla, müzakere edemezsiniz, verilebilecek tek cevap askeridir. Eğer cevap vermezsek, sonumuz Suriye, Irak gibi olabilir.

Bu gruplarla IŞID arasında bir bağlantı var mı?

Bu saldırıyı düzenleyen gruplar IŞID’den farklı bir ideolojiye sahip değiller. IŞID ile belki ilişkileri vardır fakat henüz kesin bir kanıt yok. Aynı tip stratejilere sahip oldukları kesin. Hamas’ın da bu saldırıda bir rolü olabilir. Fakat henüz kesin bir bilgiye sahip değiliz.

ulusalkanal.com.tr