Kızılay'dan dezenfektan, maske ve tulum atağı

Türk Kızılay Koronavirüs nedeniyle yurt çapında dağıtılmak üzere el dezenfektanı üretimine başladı. Halka dağıtılacak olan günlük 80 bin dezenfektan üretiminin yanısıra, 10 bin sağlık çalışanına da nitelikli maske, tulum, gözlük ve eldiven gibi malzemelerin de yer aldığı koruyucu set dağıtılacak.

Kızılay'dan dezenfektan, maske ve tulum atağı

Türk Kızılay, Koronavirüs'le mücadele için üretim atağına geçti. Burası, yurt genelinde ihtiyaç duyulan el dezenfektanlarını fason olarak üretmeye başlayan fabrika. Arnavutköy'deki tesiste günde 80 bin el dezenfektanı üretiliyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, el dezenfektanlarının kişisel hijyen ve virüsten korunmada çok önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Kınık, virüsle en ön safta savaşan ve büyük tehlike içindeki sağlık çalışanlarına da nitelikli maske, tulum, gözlük, eldiven ve el dezenfektanı içeren koruyucu sağlık setleri dağıtacaklarını söyledi.

Türk Kızılay Genel Başkanı, bu büyük biyolojik afete karşı dayanışmanın önemini vurguladı.

Türk Kızılayı, 10 bin sağlık çalışanına dağıtılacak koruyucu setlerin yanısıra, pandemi hastanelerinde yatan vatandaşlara da 50 bin hijyen paketi dağıtacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs türk kızılay