Kolunuzda 11'den fazla 'ben' varsa kanser olabilirsiniz

Sağ kolunuzdaki benlerin sayısı cilt kanserini belirlemede büyük rol oynuyor.

Kolunuzda 11'den fazla 'ben' varsa kanser olabilirsiniz

Sağ kolunuzdaki benlerin sayısı cilt kanserini belirlemede büyük rol oynuyor.

United Press International'ın haberine göre yapılan yeni araştırmalar sağ kolda 11 ya da daha fazla bene sahip olmak artan bir kanser riski olduğunu gösteriyor.

Ben sayısı bir çeşit cilt kanseri olan 'melonom' riskini belirlemek için doktorların da kullandığı basit yolardan biridir. University Collage Londan'daki araştırmacılar bir İnsanın vücudundaki ben sayısını kullanarak cilt kanseri riskini tahmin etmek için bir method geliştirdi.

Çoğu benin kansere dönmediği biliniyor fakat araştımacılar yeni çalışmalarında sağ kollarında 11'den fazla ben bulunan kadınlarda melonom gelişme olasılığı daha yüksek. Araştırmacılar 1995 - 2003 yılları arasında 3694 kadın üzerinde gözlem yaptmışlar.

Kanser riskini belirleme tüm vücuttaki benlerin sayısını sayarak yapılmaktadır fakat sıradan bir hasta muayenesi süresinde tüm vucuttaki benleri saymak pek mümkün olmamaktadır. Araştırmacılar buldukları bu yöntemle hastalara hem daha erken teşhiş koyulabilceini hem de zamandan tasarruf edilebileceğini söylediler.

ulusalkanal.com.tr

kanser cilt kanseri kanser teşhisi kanser riski