Beyaz Saray'dan açıklama: Şu anda o konuları düşünmüyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in yaklaşan Türkiye ziyaretinde gündeminde olan konularla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Açıklamada 21 Kasım'da Ankara'ya gelecek olan Biden'ın IŞİD konusunu görüşeceği ancak "uçuşa yasak bölge ya da tampon bölge" konusunun ABD gündeminde olmadığı belirtildi.

Beyaz Saray'dan açıklama: Şu anda o konuları düşünmüyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye'ye yapacağı kritik ziyaret önce Washington yönetiminden bir açıklama geldi.

Beyaz Saray'da görevli üst düzey bir yetkili, Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulması konusununun şu anda ABD'nin gündeminde olmadığını açıkladı. Yetkili, "Şu anda biz uçuşa yasak bölge ya da tampon bölge düşünmüyoruz" dedi.

Üst düzey Amerikan yetkilisi, son günlerde ABD Yönetimi’nin Suriye’de Esad’ı da hedef alacak bir strateji değişikliğine gittiği haberlerini net bir şekilde reddetti.

Yetkili, Başkan Yardımcısı Biden’ın İncirlik Üssü’ne erişim konusunda Türkiye’yi ne kadar zorlayacağı yönündeki soruya ise "Şimdi bazı üs erişimleri sağlıyorlar. Suriyeli ılımlı muhalafet için eğit donat programına tesis sağlayanlardan biriler." yanıtını verdi.

Biden, 21 Kasım akşamı Türkiye'ye inecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Biden Atlantik Konseyi’nin İstanbul’daki Ekonomi ve Enerji Zirvesi’nde konuşma yapacak. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr